Event om unge og kultur i landdistrikterne
Tid:
17-08-2018 00:00
Stor event i Skælskør Pakhus
Hva’ sker der for vores kunst, kultur og kolor(i)t i Slagelse Kommune?
Torsdag d. 30. august fra kl. 19-21 i Det Røde Pakhus i Skælskør sker der i hvert fald noget. Et gratis event for dem, som ’de voksne’ kalder for ’de unge’. Til Kunst, Kultur og Kolor(i)t vil der med artist talks, kunstneriske happening og live musik blive zoomet helt ind på de kunstneriske, kulturelle muligheder og begrænsninger for de, der er unge i hele Slagelse Kommune – også dem, der bor helt ude ’på landet’.
Kolort eller kolorit på landet?
Hvad er der egentlig af kultur- og fritidstilbud for unge i vores kommune? Sker der noget for dem? Har vi i Slagelse rammerne til, at de unge kan dyrke deres talent inden for de kunstneriske fag? Kan man blive til noget, når man som ung bor ikke bare i Slagelse – men i udkanten af vores kommune? Det er bare et par af de spørgsmål, som Slagelse Musikskole, Ungdomsskolen Slagelse, Skælskør Skoles Kunsttalentklasse og Landudvikling Slagelse sammen med aftenens gæster, vil lede efter svar på, når de torsdag d. 30. august inviterer til en aften, hvor kunsten, kulturen og kolor(it)ten både italesættes, formes, males, tegnes og spilles af unge lokale talenter, der bor i Slagelse Kommune eller i anledning af eventet, vender tilbage til deres hjemby.
Kulturprojekt støttet af Landudvikling Slagelse
Landudvikling Slagelse (LAG) er begejstret for arrangementet i Det Røde Pakhus, som er sidste del af et større, tredelt kulturprojekt støttet af LAG’en. Landudvikling Slagelse tog sidste år kontakt til Ungdomsskolen Slagelse, Slagelse Musikskole og Skælskør Skole for at få et sat spot på kultur for unge i landområderne og internationale kulturudveksling. Det resulterede i et udvekslingsprojekt mellem danske unge og unge i Serbien med først et besøg af unge serbere her i november 2017, siden en rejse for de danske unge i Serbien. Sidste trin er så arrangementet i Skælskør Pakhus. Formand for Landudvikling Slagelse, Niels Jørgensen, fortæller: ”Vi er rigtig glade for, at vores samarbejdspartnere, som har de unge tæt inde på livet, tog udfordringen op. Det er enormt vigtigt, at vi også gør det attraktivt for de unge at bo i landområderne og have nogle attraktive kulturelle tilbud, der gør, at de kan udvikle sig og synes, at det er et godt sted at bo. Den internationale udveksling med Serbien kan måske få dem til at se på kultur i deres lokalområde på en ny måde og få nye ideer. Og måske kan det også inspirere andre unge til at se ud over landegrænserne”.
Unge lokale talenter og tre artister der vender hjem
Men hvordan sætter man kunsten, kulturen og koloritten i Slagelse under lup? Det gør man selvfølgelig ved at invitere unge lokale talenter til at optræde, spille, tale og skabe kunst i Det Røde Pakhus. Derfor er både Kunsttalentklassens musik- og kunstelever og Ungdomsskolens perfomancehold på programmet ligesom bandet REHN, der består af hele seks unge mænd fra Slagelse Kommune – nemlig tidligere MGK-elever Rasmus Emil Hegner Nielsen, Nicolas Hjermitslev, Christoffer Larsen, Kristian Buch, Jeppe Termansen (forsanger i A Man From Jupiter) og Nikolaj Kristiansen (forsanger i det nu opløste rockband Rambling Vibes). REHN er et dansksproget band med fokus på humoristisk historiefortælling om forsanger og odenseaner Rasmus Emils oplevelser som tilflytter til Slagelse. Det er musik fra øverste skuffe tilført fine finurlige observationer fra vores by – og du kan ikke lade være med at grine og græde med og af REHN – og måske også lidt af dig selv som borger i Slagelse Kommune.
Men vores egne unge talenter er ikke de eneste, der kan opleves i Det Røde Pakhus. Tre artister, der er opvokset i Slagelse Kommune, vender tilbage til deres hjemby og fortæller om, hvordan deres by har været som ramme og springbræt for deres kunstneriske talenter. De tre artister er: skuespiller Pernille Réne, forsanger og sangskriver i bandet i Skuggi Spila, studerende på Det Rytmiske Musikkonservatorium Jonas Andersen samt kunster og musiker Kim Richard Adler Mejdahl. Jonas Andersen fortæller, hvordan opvæksten i Sørbymagle, har haft indflydelse på hans forhold til musikken i dag: ”Selvom jeg boede i en lille flække på landet, var jeg så heldig at have to helt fantastiske venner, som elskede musik ligeså højt som jeg. Vi brugte al vores tid på at finde ny musik på MySpace, spille sammen og drømme om at slå igennem. Vi knyttede et utrolig stærkt bånd, og den glæde vi følte ved at skabe musik sammen, er noget jeg aldrig vil glemme. ”
De tre artister vil præsentere en talk, der tager udgangspunkt i deres egne erfaringer og oplevelser som unge talentfulde kunstnere i udkanterne af Slagelse. Efter de tre artist talks vil Det Røde Pakhus danne rammen for en åben live snak og social medie aktivitet helt i øjenhøjde med de unge med udgangspunkt i, hvordan livet på landet i Slagelse sætter både muligheder og begrænsninger. Arrangørerne bag eventet håber selvfølgelig, at pakhuset vil bruse over af gode idéer til, hvordan begrænsningerne for de unge på sigt kan blive til muligheder.
Eventet som optakt til Den Kulturelle Folkefest i Skælskør
Kunst, Kultur og Kolor(i)t-eventet er planlagt som en helt naturlig optakt til den traditionsrige Kulturelle Folkefest i Skælskør og Pernille Kirkeskov, der er formand i Skælskør år 2000-gruppen er glad for, at arrangementet kan bidrage til både nyskabelse og mangfoldighed i årets program. Pernille fortæller: ”…….” Der er fri entré til Kunst, Kultur og Kolor(i)t i Det Røde Pakhus og både mulighed for at snacke og snakke i løbet af aftenens program.
Læs mere om arrangementet på https://www.facebook.com/events/2096065340612001/ og følg også med på instagram på #kunstkulturkolorit.