Lokale fødevarer og borgerdreven innovation
Landudvikling Slagelse har i den sidste programperiode også selv igangsat og stået for projekter.
Der er f.eks. igangsat en indsats for bedre at udnytte de lokale fødevarer og skabe bedre forbindelser mellem de lokale fødevareproducenter og de lokale spisteder, hoteller og kommunale institutioner, som kan aftage dem. Det har resulteret i oprettelse af foreningen Fødevarer Lokalt, som nu i samarbejde med AB Catering står for hurtig levering af alt fra persille til fisk.
Landudvikling Slagelse har også igangsat et stort forskningsprojekt, som skal sikre at borgerne i landdistrikterne bliver hørt og tager initiativ, når ny udvikling skal planlægges, f.eks. gennem lokale udviklingsplaner. Annette Aagaard Thuesen fra Syddansk Universitet og Suzanne Eben Ditlevsen fra LandLabDK lavede i 2014-2015 en forskningsrapport og en drejebog om lokale udviklingsplaner.
På en stor konference i maj 2015 på Gerlev Idrætshøjskole blev resultaterne vist, og formand for Landudvikling Slagelse, Troels Brandt, fortalte her også om, hvordan man i Hashøj Nordvest havde arbejdet med lokale udviklingsplaner. Der arbejdes nu videre med det i kommunen.